Taktik för Mega Fortune

Publicerad av

Det kan verka konstigt att man kan tala om taktik när det gäller spel på spelautomater och videoslots, men när man spelar på jackpottslots med syftet att försöka kamma hem miljonerna, gäller det att man tänker sig för lite extra innan man väljer insats och klickar igång hjulen. Det är nämligen så att det alltid finns specialvillkor för jackpottarna och dessa villkor handlar alltid om insatsen.

Mega Fortune

På många jackpottslots måste man spela för maxinsats för att ha chans att vinna jackpotten. Om inte villkoren är riktigt så skarpa krävs åtminstone att man spelar alla linjer. För Mega Fortune finns inte något av dessa villkor och det är förmodligen därför denna videoslot är så extremt populär. Man kan ha chans på den progressiva jackpotten på mångmiljonbelopp med en insats så liten som 2,50 kr.

Bonusspel med tre jackpottar

I Mega Fortune aktiveras det bonusspel som ger chans på jackpottarna när minst tre bonussymboler hamnar på en aktiv insatslinje, med start på hjulet längst till vänster. Det första taktiska draget är därmed att spela alla linjer för att maximera chanserna att komma till bonusspelet. Emellertid är det så att spelet premierar högre insatser när det gäller aktivering av bonusspelet. Kort sagt: ju högre insats, desto oftare aktiveras det lyckohjul som kan leda fram till miljonerna. Det gäller alltså att göra en avvägning.

För min egen del har jag ingen lust att satsa maxbeloppet i varje snurr. 500 kr är lite för mycket för mig. Jag vill dock inte spela för 2.50 kr per snurr och därmed gå minste om kanske 2-3 bonusrundor per 1000 snurr. Jag brukar spela för 20-30 kr per spelomgång. Med denna storlek på insatsen drar jag också stor fördel av de större chanserna att aktivera det mycket lukrativa free spins-läget.