Lätt att vinna jackpott på Cosmic Fortune

Publicerad av

Cosmic Fortune är den nyaste jackpottautomaten från Net Entertainment. Den skiljer sig en del från exempelvis Mega Fortune och Hall of Gods, detta bland annat i och med att den har fem jackpottar och att jackpottarna inte är poolade.

Cosmic Fortune

Spelidén i Cosmic Fortune

Cosmic Fortune handlar om en invasion av gröna män och andra otäckingar från rymden. I varje kris dyker det dock alltid upp en hjälte och för Cosmic Fortune gäller inget undantag. Hjälten är en liten lustig figur med en mycket hög frisyr som är en hejare på att skjuta ner fiender med sitt lilla rymdskepp.

Hjälten och hans rymdskepp spelar huvudrollerna i flera av spelets bonusfunktioner, däribland den funktion i vilken man kan spela hem en av spelets fem jackpottar.

Tre progressiva och två fasta

Av de fem jackpottarna är tre av progressiv, det vill säga ständigt växande, karaktär, medan två är fasta. De progressiva växer tills det att de slår ut, men de två fasta uppgår alltid till samma belopp. Den ena fasta jackpotten ger en vinst på 500 euro eller 5000 kr medan den andra belönar vinnarna med 100 euro eller 1000 kr.

I andra jackpottspel som exempelvis Mega Fortune och Hall of Gods finns bara tre jackpottar. Det gör att den statistiska chansen att vinna är betydligt lägre än vad den är i Cosmic Fortune. Därmed är inte sagt att det är busenkelt att vinna en jackpott på Cosmic Fortune. Det krävs fortfarande en hel del tur.

Jackpottspelet

Jackpottarna finns att vinna i ett särskilt bonusspel som aktiveras efter spelets free spins-runda. De två bonusfunktionerna sitter alltså ihop, vilket innebär både fördelar och nackdelar. I jackpottspelet flyger rymdhjälten över ett antal koppar och kastar ner de kulor som man har vunnit i free spins-rundan. Med tre träffar i någon av jackpottkopparna vinner man en jackpott!